Kukavica - 1. deo - Pozrtvovana Archana

Kukavica

Kukavica – Pozrtvovana Archana

By  | 

 

“Kukavica” (“Pavitra rishta”)

 

Ovo je priča o devojci Archani, koja,  iako nije visoko obrazovana, besprekorno obavlja sve kucne poslove. Kao najstarija cerka u svojoj porodici, Archana odlucuje da preuzme odgovornost za svoju bracu i sestre umesto da se fokusira na obrazovanje.
Svi u kuci zavise od nje, ali osim njenog brata i majke, niko je zaista ne ceni. Kako Archana raste za udaju, njena majka shvata da je ona lisena svih dobrih stvari u zivotu tokom svog odrastanja. Ona se zaklinje da ce joj naci dobrog i obrazovanog  bracnog druga. Medjutim, njen plan uvek nailazi na brojne prepreke.

Mehanicar Manav voli Archanu, ali zbog zelje njegove majke, laze o okolnostima u kojima zivi. Njegova laz biva otkrivena ubrzo nakon vencanja, tako da Archanina majka pokusava da spreci njihovo ujedinjenje.

 

Archana

Archana

 

 

Cetiri godina kasnije

 

Archana i Manav

Archana i Manav

 

Archana i Manav sire svoju porodicu na sest clana,  imaju cerke Tejasvini i Ovi, sina Sohama i usvojenog sina Sacina. Nemir ponovo dolazi u njihove zivote i ovog puta oni se rastaju. Bura je nastala kada je Soham nastradao tokom kindapovanja za koje je kriva Arcanina sestra Varsha. Arcnaa ostaje u Indiji, dok Manav odlazi u Kanadu sa cerkama. Arcana usvaja siroce Puri.
Iako razdvojeni, Archana i Manav nisu ponovo sklapali nove brakove. Oboje moraju da se nose sa izazovima i problemima sa kojima se suocavaju njihova odrasla deca. Ta deca bi zelela da vide njihove roditelji ponovo zajedno – osim Sachina advokata , koji trazi Archani da se dogovore oko razvoda.

Manavova majka je odgovorna sto je Sachin odvojen od majke, ali ga ona pusta da veruje da je Arcana kriva. Arcana ovo ne pokusava da razjasni sa njim, ali Purvi – koja je otkrila da joj je Manav otac – biva u mogucnosti da odlozi razvod rekavsi na sudu da ne zeli da preuzme odgovornost za svoju majku.

Purvi i Ovi su uhvacene u ljubavni trougao jer je Ovi zaljubljena u Arjun-a – sina sefa njenog oca i sefa i Arcane i Purvi  – ali su Purvi i Arjun zaljubljeni jedno u drugo. Purvi ne zeli da se uda za kolegu iz kancelarije, Vinay-a, za koga su joj ugovorili brak, jer je on zainteresovan za brak samo zbog prestiza i novca koji bi mu doneo.

Ubrzo nakon sto jedno drugom priznaju ljubav, Arjun-ov otac objavljuje da ce se Arjun ozeniti Ovi. Tek tada Purvi otkriva da su joj Ovi i Tejasvini sestre. Iako je povredjena sto je njena majka ovo krila od nje, ona odlucuje da joj ne prizna svoju ljubav prema Ajun-u, ne zeleci da je povredi. Arjun pokusava da ubedi Purvi da je voli i da nije znao da su mu ugovorili brak, ali ga Purvi ignorise. Kasnije je veza izmedju Purvi i Arjun-a otkrivena od strane Arcanine sestricine Puni, na rodjendanu Ovi i Teju. Ovi i dalje veruje da je Arjun voli i da ga je Purvi namamila u zamku.

Manavova maka, Savita, stize iz Kanade u Mumbaj i saznaje da Arcana zivi sa Manavom i da se njene unuke vezuju za nju. Ona kaze Ovi i Teju da je Arcana njihova majka i one pocinju da je mrze. Savita pravi pakao od Arcaninog zivota. Arcana veruje da je Arjun prevario obe njene cerke i da ne zasluzuje da ozeni ni jednu. Ona kaze Arjunu da ce morati da, ako voli Purvi, to i dokaze. Arjun ostavlja ocevu kucu, posao, sve i pocinje da zivi u blizini Purvine kuce. Pocinje da radi kao mehanicar.

 

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Kako iskljuciati AdBlocker na ovom sajtu?

Kako iskljuciti adBlocker?

  1. Kliknite nad AdBlock ikonicu u desnom gornjem uglu brousera (obicno ikonica u obliku crvenog kruga).
  2. Kliknite na znak tacno pored "Enabled on this site" ili kliknite "Disable on this website" ili "Whitelist the website" - zavisi koji adBlocker koristite.
  3. Refresujte stranicu da biste bez ometanja koristili sajt!