Chokhre Bali

Indijski filmovi

Chokhre Bali

By  | 

Chokhre Bali
Prevod:Sara.Hvala!:D
Bali (Bengali: cōkhēra bāli, bukvalan preveden na pesak u oku, figurativno prevedeno “konstantno nadražujuće”) je bengalski dramski film zasnovan na romanu Chokher Bali RabindrChokheranath Tagore. Chokher Bali je osvojio Nacionalnu nagradu za najbolji film u Bengaliju i nominovan je za nagradu Golden Leopard (Best Film) na Međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu 2003.

Film je prikazan na 34. Međunarodnom filmskom festivalu Indije 19. oktobra. Bio je to zvanični izbor na Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu 2003. godine i prikazan je na više od 25 međunarodnih festivala uključujući Međunarodni filmski festival u Torontu, London Film Festival, Palm Springs, Karlovi Vari i Međunarodni filmski festival u Vašingtonu, pored osvajanja Apsara Nagrada za filmske producente za najbolji regionalni film 2004.

Aishvariya Rai je osvojila nagradu za najbolju glumicu na nagradama Anandalok 2003.Rezija:Rituparno Ghosh Producenti:Shrikant Mohta
Mahendra Soni Pisci:Rituparno Ghosh Zasnovan: na knjizi Chokher Bali od Rabindranatha Tagore Glumci:Aishwarya Rai -Binodini,Tina Datta,
Prosenjit Chatterjee -Mahendra,Raima Sen -Ashalata,Lily Chakravarty – Rajlakshmi,Tota Roy Chowdhury as Behari.
Nastavak na sledecoj strani

Hej, pozdrav! Dvoje administratora, uz naše izvrsne moderatore, konstantno brine o vama, osluškuje i ispunjava vaše želje! Rekoh dvoje, pa da se predstavimo, moje ime je Igor i zadužen sam za tehničke detalje, njeno Tina i ona je i autor i tehnički asistent. Toliko za sada, čujemo se na sajtu!

Kako iskljuciati AdBlocker na ovom sajtu?

Kako iskljuciti adBlocker?

  1. Kliknite nad AdBlock ikonicu u desnom gornjem uglu brousera (obicno ikonica u obliku crvenog kruga).
  2. Kliknite na znak tacno pored "Enabled on this site" ili kliknite "Disable on this website" ili "Whitelist the website" - zavisi koji adBlocker koristite.
  3. Refresujte stranicu da biste bez ometanja koristili sajt!