Devdas ( 2002)

Indijski filmovi

Devdas ( 2002)

By  | 

Devdas ( 2002)
Glavne uloge: Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit, Aishwarya Rai Bachchan..
Trajanje:185 min.
Ocena:7.6

Gospodin Narayan Mukherjee (Vijay Crishna), i njegova žena Kaushalya (Smita Jaykar) dobijaju pismo, u kome njihov najmlađi sin ( Devdas) im piše kako se vraća kući, nakon školovanja u Engleskoj. Na dan njegovog povratka njegova majka, insistira da svi zatvore oči kako bi ona prva videla svoga sina posle toliko godina. Svi su uzbuđeni zbog njegovog dolaska. Ipak, Devdas, prvo ne odlazi u svoju kuću, već odlazi da vidi Paro. Zbog toga je njegova majka ljuta i već počinje da mrzi Paro. Međutim, Paro mu ne dozvoljava da je vidi, tek kada mesec bude pun, dopustiće mu da vidi njeno lice.

Svima izgleda očigledno da će Dev oženiti Paro, ali žena Devdasovog brata Kumud, podseća Kaushalya na Parin materijalni status, a to je da je ona iz srednje klase, i da je njena majka bila igračica. Ona mrzi Paro, a još više je kivna, kada Devdasova baba nije htjela njoj da da narukvicu, koju je ona željela iako je trudna, već je dava Devdasu, da narukvicu da ženi koju voli. Naravno, ta narukvica odlazi u ruke Paro.

Sumitra shvata da Devdasovi u stvari ne žele da sina ožene sa njenom kćerkom. Sumitra donosi odluku da svoju kćer uda za najbogatijeg čoveka u Bengalu, a da će Devdas biti taj, zbog koga će oni na kraju suze liti i ispaštati kao što ona sada to radi. Uskoro Sumitra, nalazi 44 godišnjeg Thakura udovca aristokratu sa troje dece i planira da uda svoju Paro za njega, na šta on pristaje.
Nastavak na sledećoj strani

Hej, pozdrav! Dvoje administratora, uz naše izvrsne moderatore, konstantno brine o vama, osluškuje i ispunjava vaše želje! Rekoh dvoje, pa da se predstavimo, moje ime je Igor i zadužen sam za tehničke detalje, njeno Tina i ona je i autor i tehnički asistent. Toliko za sada, čujemo se na sajtu!

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site