Jodhaa Akbar (2008) - film sa prevodom, ukratko o filmu

TurskeSerije
TurskeSerije
Developer: igordr
Price: Free

Indijski filmovi

Jodhaa Akbar (2008)

By  | 

Jodhaa Akbar je istorijski, romantični film čiji je producent Ashutosh Gowariker.

Jodha Akbar je ljubavna priča 16. vijeka o politički ugovorenom braku između mughalskog imperatora Jalaludin Mohamed Akbara i rajputske princeze Jodhe.
Kada se Mughalska imperija pripremala da napadne Amer, amerski kralj Bharmal ponudi kćerkinu ruku imperatoru da bi izbjegao rat. Akbar pristane na vjenčanje jer će to učvrstiti veze i mir između imperije i Rajputa. Jodha, koja je bila obećana drugom Rajputskom kralju sada je žrtva političkog dogovora, i ona želi da se uda samo za tog Rajputkog kralja. Napiše pismo Sujjamalu, svom rođaku da je spasi vjenčanja, ali ne uspije ga poslati. Podijeli svoju tugu sa majkom koja joj govori da pošalje sluškinju na njenom mjestu. Jodhaa govori da je to prevara i da ako Akbar sazna, to će biti kraj za njihovo kraljevstvo.

Njena majka joj daje bočicu sa otrovom i govori joj da iskoristi to ako bude trebalo.
Nakon vjenčanja, Jodhaa se protivi Akbaru i ne konzumiraju brak. Kasnije, Akbar kontroliše pobunu i govori da svaka religija ima svoja prava u njegovom kraljevstvu. On postaje osnivač nove religije zvane Din-e-Ellahi, koja je kombinacija Hinduizma i Islama. Akbar na arapskom znači Veliki i taj nadimak je dobio krunisanjem. Film u stvari predstavlja impresivnu sliku moćnog imperatora i njegove romanse sa prelijepom i prkosnom princezom.
We don’t own this picture. 

Ja sam Vivian 98 i sada sam jedna od vaših moderatorki. Nadam se da ćemo nastaviti naše druženje, kao što smo to činili i do sada!

    Kako da pauziram AdBlocker SAMO na ovom sajtu?

    Kako da pauziram AdBlocker SAMO na ovom sajtu?

    1. 1 Klikni na AdBlock ikonicu u gornjem desnom uglu pretraživača - ikonica je crvena kao znak STOP
    2. 2 Ispod teksta "Pause on this site:" klikni na dugme "Always"
    3. 3 Osveži stranicu i gledaj sve besplatno