Mukta se porađa!

Indijske Serije

Odbačena (1 428.ep.) 23.07.2014. – Mukta dobija bolove, odvode je u bolnicu!

By  | 
Mukta prekida post

Mukta prekida post

Jutro je. Tapu je spremila obredni tanjir. Zove Ratorea. On je u autu, zamišljen je i ne javlja se. Tapu kaže kako je to čudno, ponekad ne može da ga dobije, a ponekad mu telefon zvoni, a niko se ne javlja. Ako će da kasni, bar bi mogao to da joj javi porukom. Pita se kako je on i gde je.
Ratore se priseća Ambikinih oporih reči: “Hoće li mi moj otac oprostiti ako se promenim? Hoće li me zagrliti?”
Potom se seti i kako mu je Čobi rekao da je Malvika živa. Razmišlja.
Tapu radi ritual s Ratoreovom slikom, pošto on nije tu. Miti je sama napravila idol od gline i takođe radi ritual. Stavlja sindur. Prikazuju i Muktu kako izvodi ritual pred slikom božanstva, a ptom radi aarti Višnuu. Dolazi Nani. Mukta dodirne Višnuova stopala i tako uzme blagoslov od njega. Prekida post popivši vodu. Nani se opet razmišlja u sebi kako Mukta obavlja dužnost dobre žene, ali dokad će trajati ova situacija. Možda dok ne ostari jer taj se “prosjak” možda nikada neće oporaviti. Mukta vodi usamljenički život. Kad joj se rodi beba, osećaće se jako usamljeno.
Miti se moli Bogu za Akašev dug život i dobrostanje.

Ašfag šeta kućom, razmišlja u sebi: “Danas ću priznati Miti svoja osećanja. Koliko dugo to mogu kriti? Rećiću joj: “Znam da si udata, ali, zaljubio sam se u tebe! Ne mogu da živim bez tebe.” Danas ću joj reći istinu.”
Stiže pred Mitinu sobu. Ugleda je okrenutu leđima na podu, pred idolom, pa uđe nasmejan.
Međutim, čuje je kako govori: “Bio sa mnom ili ne… bio blizu ili daleko… uvek ću te voleti.”
Ašfag se uozbilji i okrene, srce mu je slomljeno: “Oprosti mi, Miti. Iako znam da voliš drugoga, ponadao sam se nakon što sam te upoznao. Ne mogu biti s onom koju volim. Ali, ti možeš biti srećna s onim koga ti voliš! Neka da Bog da se što skorije sretneš s mužem!”

Ašfag, Mumtaz, Zubeida i Rizvi su za trpezom. Dolazi Miti, obukla je sari. Mumtaz se oduševi i kaže joj da izgleda jako lepo, nada se da je niko neće ureknuti. Miti se zahvaljuje. Ašfag je gleda zadivljeno.
Miti krene da kaže nešto, pa se Ašfag uzbuni, počne da maše prstom da ćuti, ali Miti već izrekne ono što je htela: “Ašfag mi ga je dao (sari) kao poklon.”
Mumtaz pogleda Ašfaga smeškajući se. (NASTAVAK NA SLED.STR.)

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site