Odbacena 17.06.2013. - Turske-Serije.Net

Odbačena

Odbacena 17.06.2013.

By  | 
Djogi kaze Divji i Mukti da se cuvaju. S jedne strane su Kanha, Vir, Damini, Djogi i Miti u kolima, dok su isto tako na drugoj strani Sankrant, Akash i Ekadish. Svi su tuzni. Ekran se deli na dva dela, na jednoj strani je Akash, a na drugoj Miti, oboje zadubljeni u svoje misli. Miti se seca kako se sa Akashem vozila na motoru. Suze joj klize niz obraze. Damini primeti da je uznemirena pa je tesi. Ide tuzna muzika.
Akash ugleda par kako se vozi na bicikli. Sav tuzan seca se kako se vozio sa Miti dzipom kada su kretali iz njegovog mesta. I jedna i druga porodica se priblizava Illahabadu. Miti drzi Ichinu, a Akash Avinashevu urnu. Sankrant je zaustavio auto na kratko. Ekadish primeti da je A. izgubljen u mislima i pita ga: “Da li se prisecas svog oca?” On pogleda u urnu, a zatim u majku, potisten je.   
Miti je na 15 km od Illabahada. Muktine reci joj odzvanjaju u glavi: “Da li se i dalje nadas da te Akash voli?” Ona se pita zasto ga se i dalje seca kada vise nikada nece morati da ga vidi.
Obe porodice stizu u Illahabad. Thakurovi upadnu u guzvu, Miti zaostane iza njih. Pokusa da ih pozove kada je zaustavi jedan cudni asketa i pocne da joj prica: “Lako je zaljubiti se, ali je ostatak puta izuzetno tezak. Sta mislis, da ces biti oslobodjena svih veza iz prethodnih zivota? Ne! Nakon sto potopis ovu urnu u reku oslobodices dusu vodeci je ka Bogu, ali tvoja dusa ce ostati zarobljena u iluziji – ljubavi! Bezi, ali gde ces pobeci? Nikada ne mozes promeniti ono sto je Bog zapisao u tvojoj sudbini. On ce se pojaviti pred tobom u svim preokretima tvog zivota. Uzmi pola ovog venca. (Miti ga gleda sva zbunjena.) Pola je tvoje, a druga polovina pripada njemu. Ima pravo na ovaj venac i na tvoju dusu takodje. Nosi ga sa sobom. Uskoro ce se sastati sa svojom drugom polovinom.” Miti kolebljivo uzima polovinu venca. Asketa odlazi. Zabrinuta Damini dolazi po Miti i one odlaze. Iza njih je na par metara stajao Akash pored neke tezge. Isti onaj asketa prilazi i njemu. Akash je zbunjen. Asketa mu kaze: “Nosi ovaj venac sa sobom. On simbolizuje tvoju nepotpunu ljubav. On (Bog) ce srediti da zasigurno sretnes svoju ljubav.” Odlazi. Akash gleda u polovinu venca. Dolazi Sankrant i Ekadish koja mu kaze da treba da nastave dalje kako bi odradili pooju.
Miti, Kanha, Vir, Damini i Djogi stizu na isto mestu gde su Akash i njegovi. Oni kupuju cvece sa tezgi koje stoje jedna preko puta druge.
 

Odlaze odatle, a zatim samo Miti i Akash stoje pred suprotnim tezgama, ne vide se. Oboje su odsutni i tuzni. Damini dolazi do Miti. Akash oseti Miti u blizini pa pogleda ka tezgi pred kojom je stajala, medjutim ona je vec otisla. 
Thakurovi se krecu ka obali Ganga kako bi obavili pooju. Pooja pocinje. Akash, E. i S. su na nekoliko metara iza njih takodje zapoceli sa poojom. Miti place. Damini se moli da se Ichi oproste gresi pocinjeni nesvesno. Vir se moli da Icha blagoslovi njihovu cerku kako bi mogla da pocne zivot iznova. Kanha se obraca Ichi govoreci kako su Miti i Damini sada njegova odgovornost i obecava da ce ih zastititi od bilo kakvih nevolja. Miti se takodje obraca svojoj majci: “Mama, kad god sam u nedoumici, molim te, pokazi mi pravi put. Blagoslovi me kako bih postala kao ti.” Svestenik kaze da je pooja gotova i da mogu rasprsiti pepeo. Svi ustaju. Kanha nosi urnu, Miti hoda sa njim do reke. Ostali takodje prilaze. Kanha uplakan skida traku sa urne i otvara je. Miti je takodje uplakana. Pooja za Avinasha i dalje traje. Kanha prosipa Ichin pepeo u reku i oprasta se od nje, zatim spusta i urnu. Svi su tuzni i sa suzama u ocima. Miti kaze Damini da zeli da ostane tu kraj reke neko vreme: “Zelim da gledam urnu dok ne nestane.” Kanha se pita kako ce sama u nepoznatom gradu. Miti ga uverava da ce ga pozvati da dodje po nju kada zavrsi. On klimne glavom. Svi sem Miti odlaze odatle. Miti pogleda urnu, sedne na stepenice kraj reke, priseca se prvog susreta sa majkom. Srele su se u Satara zatvoru i Icha joj je rekla: “Godinama te nisam videla, a ti imas toliko gorcine u srcu za mene? Kceri!” Miti se tada okrenula i upozorila je da cak ni greskom ne pomisli da je nazove vise tako. Ona neutesno place: “Mama, molim te, oprosti mi! Ides daleko od mojih ociju, ali ces zauvek ostati u mom srcu. Zauvek! Zauvek u mojim uspomenama! Nedostajaces mi, mama.” Ona posle nekog vremena ustane i krene. Odjednom joj se ucini da medju ljudima vidi nekog poznatog, zastane i shvati da je to Ekadish. Seti se kako ju je pitala zasto su pravili zabavu i zasto je igrala, i kako joj je ona tada rekla da proslavljaju smrt svog neprijatelja. Ona takodje primeti da pored E. sedi Sankrant. Seti se da joj je on rekao da bezi iz tog mesta, pita se sta on radi tu sa E. Seca se kako ga je E. nazvala skitnicom koji svima prica kako treba da beze iz tog mesta. Zakljuci da je moguce da je i on deo te porodice. Miti zacuje kako neka majka oplakuje svog mrtvog sina i odjednom joj nesto sine. Pogleda ponovo E. i Kajrine reci joj odzvanjaju u glavi: “Potrebna si deveru inace ce umret!” Miti je shokirana: “Sta ako me je zvala da bi mi rekla bas to, da Akasha nema vise? (Uplasi se, stavlja ruku na usta.) Da li je majka dosla kako bi izvrsila njegove poslednje rituale? Ne, to ne moze biti! (Seca kako je pokidala mangalsutru.) To je sve zbog mene! Samo sam ja odgovorna za smrt svog muza! Vishnu! Ne!” Iznenada primeti Akasha kako se moli okrenut ledjima u reci. Gleda ga suznih ociju, padne joj teret sa srca. Ona povice: “VISHNU!” Akash se okrece, gleda je.
 
U sledecoj: Akash izlazi iz reke i penje se polako uz stepenice. Miti ga gleda suznih ociju, a zatim potrci ka njemu i prodje pored Ekadish i Sankranta. Stanu jedno naspram drugog.

 

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site