Prava žena u Indiji i Turskoj - kakvo je stanje?

TurskeSerije
TurskeSerije
Developer: igordr
Price: Free

Vesti

Prava žena u Indiji i Turskoj – kakvo je stanje?

By  | 

Prava žena u Indiji i Turskoj – kakvo je stanje?

Članak napisala Maja. 🙂

Na početku cele priče, moramo prvo da znamo kome je ona namenjena. Iako bi neki odmah rekli da je ovaj članak posvećen ženama, ja čvrsto kažem ‘NE’ verujući da je za celokupnu ljudsku zajednicu važno da svi budu jednako angažovani u ljudskim pravima. No, jedna stvar stoji i neosporiva je – bližimo se kraju ožujka/marta, meseca žena. Čestitam! ❤

Ovog trećeg meseca u godini u kom dočekujemo i proleće kao preporod i pripremamo se za Uskršnje praznike, takođe 8. u mesecu slavimo Dan žena. Ovaj dan isti je za sve žene širom sveta i postoji da ih podseti da su zauvek udružene, da njihova prava ne smeju da budu ispod prava muškaraca i da je jedini tretman prema njima onaj koji uključuje poštovanje. Naš sajt se dosta bavio serijama ove tematike, pogotovo indijskim poput “Pinjara Khubsurti Ka” (nju i dalje možete pratiti kod nas iako postoje navodi da se završava u aprilu), “Roop – Mard Ka Swaroop”, “Swaragini”, “Silsila – Badalte Rishton Ka”, “Neželjene” (i 1. i 2. sezona), “Odbačeno siroče”, “Bela je boja ljubavi”, pa i sama legendarna “Mala nevesta” koja je prikazivala dečje brakove i običaje gde devojčice stupaju u bračni odnos sa starijim muškarcem. Čak i serija “Shakti – Astitva Ke Ehsaas Ki”, čiji glavni lik nije zapravo ženska osoba (niti Somija niti Hir), u više navrata prikazivala je položaj žena u društvu, morbidne običaje kroz koje žene moraju da prolaze ako npr. postanu udovice ili uopšte koja pravila su primorane da poštuju.
Nastavak na sledecoj strani

Hej, pozdrav! Dvoje administratora, uz naše izvrsne moderatore, konstantno brine o vama, osluškuje i ispunjava vaše želje! Rekoh dvoje, pa da se predstavimo, moje ime je Igor i zadužen sam za tehničke detalje, njeno Tina i ona je i autor i tehnički asistent. Toliko za sada, čujemo se na sajtu!

    Kako da pauziram AdBlocker SAMO na ovom sajtu?

    Kako da pauziram AdBlocker SAMO na ovom sajtu?

    1. 1 Klikni na AdBlock ikonicu u gornjem desnom uglu pretraživača - ikonica je crvena kao znak STOP
    2. 2 Ispod teksta "Pause on this site:" klikni na dugme "Always"
    3. 3 Osveži stranicu i gledaj sve besplatno