Počinje rat između Selima i Bajazita!

Sulejman Veličanstveni

Sulejman veličanstveni 136. epizoda – Počinje rat između Selima i Bajazita!

By  | 
Sulejman i Hurem

Sulejman i Hurem

Prevod: Tempesta

Sulejmanu stiže Selimovo pismo u kome mu on poručuje da Bajazit sprema veliku izdaju. Naime, rešio je (Bajazit) da ne ode u Amasiju već da ostane tamo gde jeste i počeo je da sprema vojsku. Ili će pokušati da napadne njega, Selima, ili će pokušati da svrgne Sulejmana s prestola. Sulejman se moli Bogu da ga ne stavlja opet u iskušenje preko deteta.

Psssst! Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup sledećim (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

 • 7 istina koje niste znali o mega popularnoj seriji "Ženskaroš iz vile”
* polja sa zvezdicom su obavezna

Selim takođe hoće da skupi vojsku u slučaju da ga Bajazit napadne.

Bajazit kaže kako žuri da što pre skupi vojsku, pre nego što se Sulejman umeša. Mora odmah napasti Selima. Svi će shvatiti da on ne želi da se bori protiv oca već protiv brata.

Selimove kćeri preturaju po Nurbaninim stvarima i nađu Huremin prsten. Svađaju se koja će ga uzeti. Fahrije ugleda prsten, kaže da je pripadao Hurem i uzme ga. Dolazi Nurbanu i pita je šta to krije, rekla joj je da ne ulazi u njenu sobu. Fahrije odgovori da nije ona ta koja krije stvari, pokaže joj prsten i kaže da je bila sigurna da ga je ona (Nurbanu) uzela. Kaže joj da će morati to da objasni princu Selimu. Nurbanu pobesni, zgrabi je i zahteva da joj vrati “njen prsten”. Fahrije viče da prsten nije njen, bio je Huremin. Videće šta će na to reći Selim. Dolazi Selim, pita šta se dešava. Nurbanu mu se žali da je Fahrije ukrala prsten koji joj je dala Hurem. Fahrije odvrati da to nije tačno, Huremin prsten je dugo bio izgubljen, a sad je nađen među Nurbaninim stvarima. Htela je da ga donese njemu, ali ju je Nurbanu sprečila. Selim je ljutito upita kako se usuđuje da optuži majku njegove dece da krade. Naređuje Gazanferu da stavi Fahrije u tamnicu.
Nurbanu kaže Selimu: “Vidiš li kakve je sve laži izgovorila!”
Selim zgrabi prsten: “Skini ga! Moja majka tebi ne bi dala ni svoje grehe, a kamoli ovaj prsten! Sramota! Dok se ja plašim za svoj život, vidi čime se ti baviš! Moli se za moju decu! Inače bi ovo mogla skupo da platiš!”

Rustem govori Mihrimah da Bajazit planira da se pobuni, skuplja vojsku i ona je jedina koja može uticati na Sulejmana i smiriti njegov gnev. (NASTAVAK NA SLED.STR.)

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

  24 Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  How to whitelist website on AdBlocker?

  How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site