Umrao Jaan (2006 film)

Indijski filmovi

Umrao Jaan (2006 film)

By  | 

Umrao Jaan (2006 film)
Prevod:Sara.Hvala!:D
Umrao Jaan je bollivoodski film o čuvenoj kurtizanu Umrao Jaan.
Jezik:Hindi Rezija:J.P.Dutta Producent:J.P.Dutta Pisac:J.P.Dutta Scenarista:J.P.Dutta i O.P.Dutta
Glumci:Aishwarya Rai – Amiran (Umrao Jaan),Abhishek Bachchan-Nawab,Shabana Azmi – Khanum Jaan,Sunil Shetty as Faiz Ali
Muzika:Anu Malik
Kinemografija:Ayananka Bose montaza:J.P.Dutta
Distributer:Reliance Entertainment
Datum izlaska:3 Novembera 2006 Trajanje:189min.

Film Prema Dutte zasnovan je na na scenariju koju je napisao njegov otac O.P.Dutta koji je adaptiran iz klasicnog romana Umrao Jan Ade Mirze Hadi Rusve.Film je sniman na dosta lokacija ukljucujuci i neke palate u Djapuru.Priyanka Chopra je prvobitno trebala igrati Umrao ali nije mogla naci vremene za snimanje zbog jos jednog filma.Shabana Azmi, koja igra ulogu Khannum Jaana, je kćerka Shaukat Azmi, koja je igrala istu ulogu u verziji iz 1981. godine.

1840. godine, Dilavar Khan (Vishvajeet Pradhan) kidnapovana je iz njene kuće u Faizabadu djevojku po imenu Amiran (Bansree Mandhani) koja je poslata u zatvor na osnovu dokaza koje je predao Amirinov otac. Da se ​​osveti, on kidnapuje Amiran i prodaje je u bordelu u Lucknovu koju vodi Khannum Jaan (Shabana Azmi). Bua Husaini (Himani Shivpuri) i Maulvi Sahib (Kulbhushan Kharbanda) usvajaju Amiran i tretiraju je kao svoju kćerku. U kuci su Khurshid (Aiesha Jhulka), Bismillah (Divia Dutta) i jedan od kurzanskih sinova, Gauhar Mirza (Puru Raajkumar), Amiran saznaje umetnost da budu kurtizana ili tvaifa.Devojka izrasta u elegantnu, poetsku lepotu pod imenom Umrao Jaan (Aishvaria Rai). Umraoina lepota i poezija dovoljno su bile da zapadnu za oko Navab Sultana (Abhishek Bachchan). Njih dvoje počinju strastvenu romansu, ali kada njegov otac sazna o njihovoj povezanosti, on se odrekne Navab Sultana, izbacuje ga iz svog života,oduzima bogatstvo i imovinu.. Nenab, koji nema novca, ostaje u kući svog ujaka, koji je sudija u Gariju, Umrao se svakodnevno moli za njegov povratak.
Nastavak na sledecoj strani

Hej, pozdrav! Dvoje administratora, uz naše izvrsne moderatore, konstantno brine o vama, osluškuje i ispunjava vaše želje! Rekoh dvoje, pa da se predstavimo, moje ime je Igor i zadužen sam za tehničke detalje, njeno Tina i ona je i autor i tehnički asistent. Toliko za sada, čujemo se na sajtu!

Kako iskljuciati AdBlocker na ovom sajtu?

Kako iskljuciti adBlocker?

  1. Kliknite nad AdBlock ikonicu u desnom gornjem uglu brousera (obicno ikonica u obliku crvenog kruga).
  2. Kliknite na znak tacno pored "Enabled on this site" ili kliknite "Disable on this website" ili "Whitelist the website" - zavisi koji adBlocker koristite.
  3. Refresujte stranicu da biste bez ometanja koristili sajt!