Odbacena 14.06.2013. - Turske-Serije.Net

Odbačena

Odbacena 14.06.2013.

By  | 

uttaran

 


Sankrant tera Akasha da ponovo pozove Miti.

Mukta iskljuci Mitin telefon: “Sada te niko nece uznemiravati. (Zacuje auto napolju.) To mora da je Vishnu. Hajde, idemo da jedemo.” Ona povuce Miti niz stepenice. 
Akash pozove Miti, shvata da joj je iskljucen telefon. Tuzan je. Sankrant ga uverava da ce ga Miti uskoro ukljuciti i pricace sa njim. Akash ne veruje u to.
Dolazi Vishnu, uzbudjen je sto ce izvesti Miti i Muktu.
Miti mu se izvinjava: “Rekla sam i Mukti da nisam…”
Vishnu dovrsi njenu recenicu: “… raspolozena da izadjes. Ako je tako, onda moras izaci. Promenice ti se raspolozenje.”
Miti se iznervira: “Vi me oboje sazaljevate! (Sklopi ruke.) Ako osecate saosecanje prema meni, onda nemojte. Ne treba mi nicije sazaljenje. Brinucu sama o sebi.”
Mukta je umiri: “Nema sazaljenja. Mi iskreno zelimo da podjes kako bi se osetila svezije i bolje.”
Miti se izvinjava za svoje ponasanje: “Izvini Mukta, izvini Vi… Vishnu. Ne znam sta mi je ovih dana. Oprostite mi, danas ne zelim da izadjem, ali ti obecavam da cu ti reci kada to pozelim. Hoces li onda doci?”
Vishnu klimne glavom: “Docicu kad god me budes pozvala.”
Miti im pozeli lep provod, izvini se jos jednom i ode.
U Akashevu sobu ulazi Ekadish sa hranom. Tu je i Sankrant koji joj kaze da vec sutradan mogu odvesi Akasha kuci. Ekadish im obojici daje njihovu omiljenu hranu, “chapati” za Akasha i “radish” za Sankranta.
Akash pogleda svoje ruke: “Majko, obe moje ruke su povredjene, ti me hrani.”
Ekadish je dirnuta i uzme da hrani sina: “Tvoje rane ce brzo zarasti jer ipak si ti moj sin.”
Sankrant je srecan sto jede hranu koju je Ekadish spremila za njega nakon toliko godina. Ekadish mu kaze da se ne seca proslosti vec da jede. Ona se priseti Agarthovih reci i uznemiri se. Akash primeti da ona deluje izgubljeno.  
Ekadish: “Mogu li da te pitam nesto, a da mi odgovoris iskreno? (Akash klimne glavom.) Zelis da pocnes nov zivot?”
Akash se nasmesi: “Da, majko, cekam samo na tvoje odobrenje. Ostavicu palatu odmah. Oticicemo u drugi grad, drugi dom. Nas dvojica, oba brata, radicemo vredno i zapoceti nov zivot.”
Ekadish ga pita: “Nista iz proslosti nece postojati u tom novom zivotu?”
On joj kaze da nece. Ekadish ga ostro upita za Miti ocekujuci odgovor. Akash i Sankrant se pogledaju.
Ekadish: “Rekao si da u tvom novom zivotu ne treba biti nicega sto bi te podsecalo na proslost/osvetu. Miti je Ichina pljunuta kopija. Ako nam bude pred ocima onda cemo se, prirodno, svega secati. Zasto cutis? Reci mi, mislis li da je vratis kuci?”
Akash razmisli pa odgovori: “Ne. Obecavam ti sada da necu gledati unazad.”
Ekadish ga pita da li ovaj put nece prekrsiti obecanje. 
Akash se bolno nasmesi: “Necu.” Zasuze mu oci.
Ekadish ga sva srecna zagrli: “Tvoja majka ce biti tvoj veciti duznik.”
Akashu sklizne suza niz lice. Cuje se tuzna muzika.
Miti je pred Ichinom slikom: “Mama, ti mozes da vidis sta se sve desava. Znam da si sigurno uzrujana, ali ne brini. (Ona zastane uocivsi Vishnuov odraz na staklu slike.) Ti si tu?”
Vishnu joj kaze da i on zeli da vidi svoju uciteljicu poslednji put, pita je za dozvolu da i on krene kada budu isli da urade ritual rasprsivanja pepela. 
Miti: “Razumem, ali oprosti mi. Znam da nije tvoja krivica, ali ako podjes, neko ce te pozvati po imenu. Ta misao ce iznova i iznova prolaziti mojim umom. Zelim da se molim za svoju majku cistog srca. Nadam se da mozes razumeti sta hocu da kazem.”
Vishnu klimne glavom: “Mogu da podelim sa tobom jednu tajnu – tajno ime koje mi je dala uciteljica. Samo me je ona tako zvala. (Miti je radoznala i zeli da cuje.) Pinki!”
Miti se nasmesi: “Zasto te je tako zvala?”
Vishnu joj objasni kako je kao mali bio punacak i imao je rumene obraze. Icha je imala obicaj da ga povuce za obraze pa bi tako njihova rumena boja postajala jos rumenija. Miti se smeje. Vishnu je zamoli da se i u njegovo ime pomoli za Ichu i pita je: “Hoces li da se vidimo kada se vratis?” Miti klimne glavom: “Cao, Pinki.” Vishnu se nasmesi. Dolazi Damini sa Ichinom urnom.
Ekadish stize u palatu sa oba svoja sina. Pozove Gomti i Pavitru da ih obavesti. Nirbhay sedi ljut. Akash ga upita zasto je takav, pa ga Nirbhay pita da li misli da je dosao kuci nakon pobede u ratu pa svi treba da ga docekaju na vratima.
Dolazi Surbhi sa hranom, kaze Akashu: “Ako i ti zelis hranu, uzmi je. Sestra Kajri ju je odbila.” Akash zabrinuto pogleda ka spratu.
Nirbhay je besan: “Zasto je nisi nakljukala? Svi rade sta god hoce. Daj je meni (hranu), ja cu je (Kajri) nahraniti na svoj nacin.”
Sankrant ga zaustavi: “Ako si toliko jak, onda svoju snagu dokazi na muskarcima. Zasto je dokazujes na zenama?”
Nirbhay ga besan dohvati za vrat, Sankrant ga gleda potpuno ravnodusno, ne boji ga se.
Nirbhay: “Iscupacu ti jezik!”
Akash stavi svoju ruku na Nirbhay-jevu: “Povredjen sam, izgledam ti slabo, ali nemoj ziveti u zabludi da bilo sta mozes uciniti mom bratu ili snaji. Snage za toliko imam.”
Ekadish staje izmedju njih, kaze im da se ne svadjaju jer su braca. Salje Nirbhay-ja da obavesti oca da ce jos danas obaviti ritual rasprsivanja Avinashevog pepela. Sankrantu i Akashu kaze da odu da se presvuku. Gleda unaokolo po palati.
U kuci Thakurovih i Akashevih svi su u belom. U kuci Thakurovih svi se oprastaju sa Ichom secajuci se lepih trenutaka sa njom. U palati Akashevih svi posmatraju Akasha, Sankranta i Ekadish kako razocarani odlaze sa Avinashevom urnom. S jedne strane Miti uzima urnu svoje majke od Damini, dok na drugoj strani Akash urnu svoga oca uzima od Ekadish. Miti se seca lepih trenutaka sa majkom. Djogi im kaze da krenu dalje. Divja kaze Damini da se pomoli i u njeno ime. Ona klimne glavom. Miti i Akash izlaze iz svojih kuca. Epizoda se zavrsava kada Miti uplakana izlazi iz kuce Thakurovih.
 
U sledecoj: Miti, Kanha, Djogi, Vir i Damini stizu na isto mesto na kome su i Akash, Sankrant i Ekadish. Oni kupuju cvece u dve razlicite prodavnice, ne vide se.

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *