Mukta

Odbačena

Odbacena – 30.10.2013. Miti i Mukta su u opasnosti!

By  | 

 

 

Vece je, svi su se skupili i rade obred za Diwali.

Mukta radi pooju...

Mukta radi pooju…

Miti i Vishnu...

Miti i Vishnu…

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


 

Nani pita Muktu za Akasha, ona se pravi da se stidi, kaze da je sigurno na putu da dodje. Pogleda u Vishnua. Radi svima aarti. Zatim pita Djogija gde su petarde/vatromet. On joj kaze da su u pomocnoj zgradi/skladistu. Mukta prokomentarise kako se njen deda uvek plasi kad ga ona pita gde su petarde. Svi se smeju. Djogi kaze kako u njoj uvek vidi malu Muktu kada prica o petardama jer ih se kao mala jako bojala. Ona mu odgovori da je sada odrasla i vise je ne plasi buka. Pozove Miti da podje sa njom do skladista. Nani se to ne svidja. Miti i Mukta krenu. Djogi posalje Vishnua za njima. Damini kaze Vishnuu da donese prskalice jer se plasi kad god devojke pale petarde uz pomoc dija (“diya” – nesto nalik sveci, posudica s fitiljem koji se pali i uronjen je u ulje), Miti se tako jednom povredila kao dete. Vishnu krene da je poslusa.

 
Mukta i Miti su u skladistu. Mukta vadi kutije s petardama/prskalicama i daje Miti, jedva ceka da ih pali. Miti baci kutije na pod, malo dalje od dija koje se nalaze u blizini zavese. Vetar duva, zavese se ljuljaju i priblizavaju dijama. (pobogu, pa ko jos radi ovo, ostavlja dije u blizini zavese i to jos u skladistu…. 🙄  – prim.prev.)
Vetar duva, zavesa se priblizava dijama...

Vetar duva, zavesa se priblizava dijama…

 (NASTAVAK NA SLED. STR.)

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *