Car Ašoka Veliki – 391. epizoda

Chakravartin Ashoka Samrat/Car Ašoka Veliki

Car Ašoka Veliki – 391. epizoda – Najak umire u eksploziji!

By  | 

5

Car Ašoka Veliki – 391. epizoda – Najak umire u eksploziji!
Prevod: Sinderella (hvala!) i Tempesta 🙂

Šakuntala nije mogla više čekati. Odlučila je da vrati svoju ljubav nazad u svoj život, te je direktno otišla u sudnicu kralja Dušyanta. Njena majka i prijateljice su je tamo odvele. Šakuntalina majka je molila kralja Dušyanta da prihvati svoju ženu, ali on nije mogao da seti ni da je video, ni da je upoznao.

Mahamatja izlazi iz glavne dvorane.
Najak ga zaustavi: “Zar ti se nije svidela (predstava)?”
Mahamatja odgovori da je dobra, ali nije mogao da čuje iz daljine, pa ja krenuo da zameni mesta. Najak mu ponudi da mu sredi mesto u prvom redu. Mahamatji dođe do glave da će eksplozija ubiti i ljude u prvom redu, te odbija. Najak ja zbunjen. Pita se zašto Mahamatja radi ovo.. Ne može da čuje dobro predstavu, a ne želi da sedi u prvom redu…? Da ne postoji neka opasnost tu? Da nisu životi cara i carice Darme u opasnosti?

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Šakuntalina prijateljica pokušava da podseti kralja Dušyanta o njegovom venčanju sa Šakuntalom. Ašoka se seti njegovog venčanja sa Kaurvaki u detinjstvu.
Izgovori dijalog kralja Dušyanta: “Prelepa je, ali je za mene stranac. Kako mogu da je prihvatim?”
Šakuntala pokuša da mu pokaže prsten koji joj ga je dao, ali prstena nema. Njena prijateljica joj kaže da ga je možda zaboravila na reci ujutru. Kralj Dušyant prebacuje Šakuntali, da li je ovo njena ljubav. Kaurvaki ga tužno pogleda. I Darma i Bindu izgledaju tužno. (NASTAVAK NA SLED.STR.)

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *