Sulejman Veličanstveni - 111. epizoda

Sulejman Veličanstveni

Sulejman Veličanstveni – 111. epizoda

By  | 

 

Sulejman Veličanstveni – 111. epizoda 

U haremu je u toku veselje zbog rođenja Sulejmanovog deteta, džarijama se dele zlatnici. Barbarosa dolazi kod Sulejmana. Sulejman ga pita kako je. Barbarosa odgovara da mu je mnogo bolje, a zatim mu kaže da bi još jednom zatražio svoju ostavku. Sulejman mu govori da su mnoge gradova osvojili zajedno, dok je on bio na moru, nevernici nisu plovili galijama, ceo svet zna da njegova (Barbarosina) vernost pripada njemu (Sulejmanu) i njegovoj državi, a čak da ni niko ne zna, on (Sulejman) zna, on nije samo njegov glavni komandat flote već i njegov prijatelj. Barbarosa mu kaže da je predivno ako ga vladar sedam svetova smatra prijateljem, čak i da umre, neće mu biti žao. Sulejman nastavlja da čak iako vreme potroši mladost, duša i srce čoveka ne stare, a um je pronicljivi nego ranije, zato ne prihvata njegovu ostavku, sve dok bude živeo biće na čelu flote.

Hurem posećuje Nazenin u haremu i uzima njenu ćerku, a zatim kaže da se nije rodio još jedan princ, nego mesecolika sultanija, neka se ne urekne. Zatim pita Afife kako se zove. Affife odgovara Razije. Tad naiđe Fatma i njih dve se gledaju, a zatim Hurem sa osmehom kaže: „Neka je Alah štiti od uroka!“ Fatma besna ode…

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Barbarosa i Rustem se sreću u hodniku. Rustem mu kaže da se odavno nisu videli i da je čuo jako neprikladna poređenja, da je jednom nogom u grobu. Barbarosa odgovara da će sigurno jednog dana dospeti u zemlju, ali to neće biti san, jer hvala Bogu da mu je zdravlje u redu, oseća se dobro i vladar je odlučio da ga ostavi na dužnosti. Zatim mu kaže da ko god poželi da izravnja račune, izravnaće ih sa njim, a ako se neko usudi da posegne za ćerkom, odseći će mu ruku i baciti je psima. Rustem mu kaže da onda drži porodicu dalje od politike, tako da ne budu povređeni, kaže mu da zapamti da je raditi vladaru iza leđa jako opasno. Barbarosa odgovara da će jednog dana vladar sigurno shvatiti ko mu radi iza leđa, a zatim ode.

Huri Džihan i Bajazid spavaju zagrljeni. Probudi ih kucanje, služavka donosi odeću. Huri Džihan kaže da ih ne smeju videti zajedno. Bajazid je poziva na doručak u njegovu sobu, kaže da će i Džihangir biti, a zatim je poljubi ode. U Džihangirovoj sobi, on leži na krevetu. Sluškinja ulazi i obaveštava Džihangira da ga očekuju za doručak. Džihangir joj odgovara da im kaže da je bolestan i da će odmarati, da ga ne čekaju. (NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI)

Ja sam vaš moderator Jeca, družili smo se i na starom sajtu. Želim vam prijatan boravak na sajtu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *