Sulejman velicanstveni 126ep,Selim zeli da se osveti Bajazitu - Turske-Serije.Net

Sulejman Veličanstveni

Sulejman velicanstveni 126ep,Selim zeli da se osveti Bajazitu

By  | 
Sulejman velicanstveni

Sulejman velicanstveni

Selim zeli da se osveti Bajazitu
U Haremu iznose telo princa Dzihangira.Svi su u crnom,a najvise place Fatma.Svim Sultanijama je veoma tesko da se oproste od Dzihangira.Sulejman obavlja molitvu u dzamiji.Vreme je da se Princevi,Pase i janjicari oproste od Dzihangira.Bajazitu i Selimu je veoma tesko.Sulejmanu se donosi voda i hrana u kapeli dzamije.Selim govori da su sada od petorice brace,ostali samo njih dvojica.Bajazit kaze da je prvo otisao Mustafa,pa potom Dzihangir,a da je onaj koji je trebao otici prvi jos ziv.Selim ga upozorava da se ne nada jer ce samo jedan preziveti,a to ce biti on.Odapele su se prve ratne strele izmedju dva brata.

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


U Haremu se radi Mevlud zbog Dzihangirove smrti.Mihrimah pokusava da utesi Hurem,koja vise ne zeli da slusa Mevlud vec odlazi.Sulejman ne prestaje da se moli za svog sina i oprost od Allaha.Veoma je potisten zbog poslednjih dogadjaja.Po jakoj kisi,Hurem odlazi napolje.Pita se zasto je Allah zbog svih nedela koja je pocinila kaznio Dzihangira,pada na tlo i neprestano place govoreci kako je Dzihangir nevin.

Iznenada,u njenoj blizini gadja grom.Hurem je preplasena,a Zumbul pokusava da je spasi vece nesrece,te neutesnu Sultaniju uvodi u Dvor.Sulejman je veoma nervozan,uplasen i nema smirka zbog crnih misli i grize savesti.Mihrimah pokusava da smiri Hurem i brine se za Majku,koja odlazi u Dzihangirove odaje.Tamo jos jendom dozivljava preveliki bol i tugu.Uzima njegov crtez i grli ga,ljubi njegove knjige…Ugleda njegov kaftan.Leze na njegov krevet,grleci njegov kaftan i neutesno place..Sulejman odlucuje da prespava u kapeli dzamije,da bi mu se misli smirile.

Bajazit ulazi u Dzihangirove odaje i veoma ga potresa sto vidi svoju Majku slomljenu.Dolaze Mihrimah i Selim,koji se takodje brinu za Majku.Bajazit i Selim dobacuju jedan drugome,a Mihrimah ih kao starija sestra grdi,jer na ovakvom danu vredjaju jedan drugoga.Upozorava ih da medju njima ne sme biti rata,jer su oni Huremini sinovi.Bajazit joj kaze da su sada okolnosti drugacije,odlazi i potapse brata po ramenu.

Atmadza pije kafu u bivsoj Zumbul Aginoj radnji.Raspituje se za njega,ali dobija odgovor da se vratio u Dvor.Saznaje da je Dzihangir umro,a kada cuje da narod prica o Mustafi odlazi ne popivsi kafu.Rustem se raspituje za stanje svog brata,koji nije u kriticnom stanju.Seda pored Sinana,koji se budi.Rustem mu obecava da ce ga negovati,ali Sinan ne prihvata njegovu pomoc.Kada pozeli da se uspravi,povredjuje ruku,te mu Rustem govori da mora da miruje i dozvoli mu da ga pazi.
NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI

Hej, pozdrav! Dvoje administratora, uz naše izvrsne moderatore, konstantno brine o vama, osluškuje i ispunjava vaše želje! Rekoh dvoje, pa da se predstavimo, moje ime je Igor i zadužen sam za tehničke detalje, njeno Tina i ona je i autor i tehnički asistent. Toliko za sada, čujemo se na sajtu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *