Car Ašoka Veliki – 393. epizoda

Chakravartin Ashoka Samrat/Car Ašoka Veliki

Car Ašoka Veliki – 393. epizoda

By  | 

2

Car Ašoka Veliki – 393. epizoda
Prevod: Sinderella (hvala!) i Tempesta

U sudnicu ulaze sluge sa puno poklona. Bindu ih pita ko šalje te poklone. Ona gospa/žena uđe.
Predstavi im se: “Ja sam glasnik kralja Unana – Lasendra.”
Pokaže Binduu na lovorovo lišće koje je donela kao znak mira, pa nastavi: “Naš kralj želi da zaboravimo prošlost i sprijateljimo se sa vama.”
Ašoka se ubaci: “Za Unan je lako da zaboravi prošlost, za nas nije. Iz našeg iskustva znamo da nasleđeno osećanje obmane nikad ne napušta srce jednog Unanija, čak i kada on kaže da se promenio! Želite da vam poverujemo?”
Lasendra mu kaže da je čula da se deca ne mešaju u razgovore starijih u Indiji. Smatra da je Samrat Bindu dovoljno odrastao da donosi sam svoje odluke. Bindu izjavi da tu svako ima prava da iznese svoje ideje iako je on taj koji ima pravo da kaže poslednju reč. Lasendra mu kaže da je kralj Unana shvatio da treba da odustane od ideje da pokori Magadh, jer nijedan hrabri vojnik to nije uspeo u prošlosti. Indija i Unan imaju veličanstvene dinastije. Njihova pobeda leži u ujedinjenju. Njihov glavni moto jeste želja da budu prijatelji, ništa više. Siamak se seti Heleninih reči (da je poslala pismo u kom traži pomoć i poslala ga za Unan). (NASTAVAK NA SLED.STR.)

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *