Kako da sakrijete broj

Blog

Kako da sakrijete broj

By  | 

Kako da sakrijete broj

Ako želite da sakrijete svoj telefonski broj prilikom pozivanja, možete koristiti različite metode u zavisnosti od vaše lokacije i provajdera telekomunikacionih usluga. Evo dve metode kako da sakrijete broj :

1. Blokiranje ID-a pozivaoca: Mnogi telefonski provajderi nude funkciju pod nazivom „Blokiranje ID-a pozivaoca“ ili „Privatnost ID-a pozivaoca“. Ako omogućite ovu funkciju, vaš telefonski broj neće biti prikazan na ekranu ID pozivaoca primaoca. Da biste aktivirali ovu funkciju, obično možete da birate određeni kod pre pozivanja. Kod nas, u Srbiji, pre nego što ukucate broj koji želite da pozovete unesete ispred kod #31#.

Važno je znati da ako vam ovaj kod ne radi, obratite se svom operateru da vam omogući sakrivanje broja. Recimo, u Telenoru ne možete koristiti ovu uslugu dok vam oni ne odobre.

2.Drugi metod za sakrivanje broja podrazumeva izmenu određenih postavki u Android telefonu.

Prednost ove druge metode je što kada jednom podesite ne morate više, sem ako ne želite da vratite podešavanja, dok je prednopst prve metode jednostavnost.

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


1) Otvorite aplikaciju za pozivanje (obično nacrtana slušalica telefona)

2) Otvorite opcije u toj aplikaciji

Ukoliko nemate taster za opcije, onda kliknite na 3 tačkice u gornjem desnom uglu, pa izaberite „Opcije“, tj. „Settings“.

3) Sad nađite opcije za pozive

Možda će pisati „Call settings“ ili „Opcije poziva“. A možda se nalazi pod „More settings“, tj „Više opcija“.

4) Pronađite opciju „Show my caller ID“

Ova opcija se ne zove svuda isto, ali ako je telefon na engleskom razumete da je potrebno pronaći opciju koja u sebi sadrži „Caller ID“. Ako je telefon na srpskom pisaće nešto tipa „Prikaz mog broja“, “Prikažite br. telefona kontakta” i sl.

5) Sada kliknite na tu opciju i isključite je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *