Kamen želja - 2. epizoda!

Dilek Taşı - Kamen želja

Kamen želja – 2. epizoda!

By  | 

Kamen želja – 2. epizoda!

Mustafa, Husein i ostali dovedeni su pred vješanje. Prvo uzmu Huseina gdje Mustafa reaguje da ga puste. Oni mu zaprijete da može spasiti njega ili sebe, ali svi će se naći tu. Ipak puste Huseina i odvedu ih sve u jednu prostoriju i muče ih. Husein pati za svojom pticom koju mu donesu mrtvu. 

Međutim, oni podižu pobunu i vrlo strogo su sankcionisani. Pobuna je ugušena i zaprijete im da dobro upamte današnji datum, 12. septembar 1980. godine, potpisali su sebi smrtnu kazu.

Sa druge strane, u Rona porodici Sevda čuje kada Kenan kritikuje Figen što je išla u zatvor Džemrinom ocu i ispriča svima. Figen i njena porodica su iskritikivani i zaprijećeno im je otkazom. 

Mala Džemre i Sinan pođu sami pronaći njenog oca i pronađe ih vojska i vrati. Mustafa, Husein i ostali biće deportovani u Dijabakir. Međutim tokom transporta dolazi do nesreće i Musata i Husein bježe. 

Kenan je ljut na Figen i više vremena provodi sa Sevdom. Nakon što su djeca sama pobjegla da pronađu Mustafu, Rona porodica krivi Figen i ona zamoli Mucide da ostavi njene roditelje, ona će sama otići. Zahvali im se za sve. Vijest da je Mustafa pobjegao unosi veliki nemir u porodicu jer zna da je Džemre kod njih.

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Policija nalazi Huseina koji se žrtvuje kako bi Mustafa preživio i našao svoju kćerku. Predstavi se da je on Mustafa i skoči sa zgrade. Brzo se pročuje vijest da je Mustafa mrtav i Džemre je skrhana. Poleti Figen u zagrljaj da je tješi, a Figen ne može da vjeruje da se ubio. Baš kada se grle uplakane, Mustafa se pojavljuje i pozove kćerku. Džemre mu otrči u zagrljaj, dok je Figen srećna što je ipak živ.

Prva epizoda OVDE

Epizodu pogledajte OVDE

Ja sam Vivian 98 i sada sam jedna od vaših moderatorki. Nadam se da ćemo nastaviti naše druženje, kao što smo to činili i do sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *