Sušim umire, Ašoka seda na presto!

Chakravartin Ashoka Samrat/Car Ašoka Veliki

Car Ašoka Veliki – 440. epizoda – Sušim umire, Ašoka seda na presto!

By  | 

17

Car Ašoka Veliki – 440. epizoda – Sušim umire, Ašoka seda na presto!
Mahamatya kaže Sušimu da Ašoka planira napad na njega, a građani ga podržavaju. Savetuje ga da iznenadi Ašoku tako što će otići kod njega. Neka ga ubije tako što će baciti koplje na njega. Nakon što Ašoka umre, on će vladati Magadh-om. Sušim ga posluša. On i Ašoka se nađu licem u lice. Sušim baci koplje na njega i pogodi ga. Međutim, ispostavi se da je to samo bila Ašokina skulptura. Ašoka se pojavi sa druge strane. Sušim mu kaže da ga neće poštedeti. Zadaće mu smrt bolniju od one koju je zadao njegovoj majci. Nije Siamak ubio njegovu majku, već on – Sušim! Počne mu se podsmevati kako nije mogao spasiti majku, a neće moći spasiti ni svoju domovinu. Ašoka je besan i on i Sušim pojure jedan ka drugom. Ašoka stane kad Sušim skoči. Sušim upadne u jamu punu vatre i stakladi. Sušim traži milost, neka ga odmah ubije. Ašoka odbija, neće od njega dobiti ni oproštaj ni sažaljenje. On je njegov stariji bart i dobio bi poštovanje i ljubav od njega da je zaslužio. Njemu nije bilo do trona, samo je želeo da služi narodu. Sušim izdahne. Mrtav je. Građani kliču Ašoki.

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Rade se poslednji rituali članovima carske porodice. Ašoka se priseća Sušima, majke i oca.

Vit sprema Ašoku za tron i radi mu aarti. I Kaurvaki je tu. Ašoka ode u sobu svog mrtvog gurua, emotivan je. Zatraži od njega da ga vodi. Zamišlja kako ga on blagosilja i kaže kako sad može sesti na tron. (NASTAVAK NA SLED.STR.)

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *