Sušim umire, Ašoka seda na presto!

Chakravartin Ashoka Samrat/Car Ašoka Veliki

Car Ašoka Veliki – 440. epizoda – Sušim umire, Ašoka seda na presto!

By  | 

18

Svi su se skupili u sudnici. Bacaju latice cveća na Ašoku. Vit mu se pridruži. Ašoka se seti svog prvog susreta sa svojim guruom. Acharya RG mu uradi aarti. Mahamatya je srećan jer je povratio poštovanje i stavlja Ašoki carski turban na glavu. Ašoka ga nazove guruom. Ovaj ga blagoslovi. Svi kliču Ašoki. Acharya RG daje Ašoki mač kojeg Ašoka prinese čelu kako bi dobio blagolsove. Ašoka potom kaže svima da se utišaju. Veli da po ritualu car treba da sedne na tron i obrati se svojim podanicima. On takvu nameru nema. Pred njima nije car, već sluga. Želi da služi svojoj zemlji. Želi biti njihov sluga, ne vladar. Obećava im da će uvek ispunjavati svoja obećanja. Neka mu pomognu, podrže ga i prihvate. Samo to će im pomoći da stvore ujedinjenu Indiju. Ako su uz njega, onda zajedno treba da se zakunu da će biti jedni uz druge zauvek, da će se međusobno štititi i stojati jedni uz druge u cilju zaštite svoje domovine. Jedini njihov prioritet treba da bude humanost. Da li su uz njega? Svi se slože. Ašoka doda da će im snaga i strpljenje pomoći da izgrade bolju Indiju, gde ima samo ljubavi i mira. Tu neće biti mesta za neprijateljstvo. Narod je srećan. Ašoka napokon sedne na presto. (NASTAVAK NA SLED.STR.)

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *