Vir dovodi Ichu u kucu Bundelinih!

Odbačena

Odbacena 22.01.2013. – Vir dovodi Ichu u kucu Bundelinih!

By  | 

Tapu uradi Viru aarti (ritual sa tanjirom na kome je plamen) i kaze mu da ode da dovede Ichu gde i pripada. Umed ga blagosilja i kaze mu da brzo dovede snaju njihove kuce. Svi se smese, sem Gunvati. Icha se sprema. Tapu postavlja cup koji Icha na ulasku treba da gurne nogom i ukrasava ulazna vrata. Gunvati vidi ovo, ljuta je i sutne cup. Krece da ode. Tapu vidi sta je uradila, pa je pita zasto se tako neotesano ponasa. Gunvati joj odgovara da ce svakoga ukloniti sa puta, pa cak i Ichu, kao sto je uklonila taj cup. Ona krene da ode, ali je Tapu zaustavlja. Kaze joj da je pazljivo saslusa, danas je Ichina ceremonija dolaska kuci (grahpravesh) pa ne zeli nikakve smetnje i ne zeli da je prisiljava da joj napravi pakao od zivota. Umed joj kaze da se smiri, danas se sreca vraca u njihov dom i zato je dosta grubih reci. Chanda i Gunvati odlaze odatle.
Vir je kod Thakurovih, piju caj. Djogi ga zadirkuje da je nestrpljiv da vidi mladu. On kaze Damini da pozuri i dovede Ichu jer je Vir ocekuje. Damini pozove Miti i Muktu. Mukta silazi, ushicena je, pita Vira da li je spreman da vidi mladu. Vir pocrveni pa se svi nasmeju pogledavsi ga. 

Silazi i Miti i kaze mu da se raduje odlasku njegovoj kuci sa majkom i sto ga nikada nece ostaviti i gnjavice ga sve vreme. Vir joj odgovori da je godinama zudeo za ovim danom i da se raduje vise od nje sto ce ga ona gnjaviti. Icha napokon silazi, Vir je zadivljeno gleda. Svi su srecni videvsi je tako sredjenu. Icha prilazi Viru koji zavlaci ruku u dzep i vadi bracnu ogrlicu, stavlja joj je. Damini su oci pune suza. Icha krene da uzme blagoslov od Vira, ali je on zaustavlja i kaze joj da je njeno mesto u njegovom srcu, a ne pod njegovim nogama. Divja blagosilja Ichu, skida sa ruke jednu od svojih narukvica i poklanja joj je govoreci da nema sta drugo da joj da. Te narukvice su za obe njene cerke. Icha je dirnuta i suzna, one se grle. Cak je i Nani srecna. Vir i Icha potom redom uzimaju blagoslove od ostalih ukucana. Mukta grli Ichu i one kazu kako ce nedostajati jedna drugoj i da obe vode racuna o sebi. Vir pruza ruku ka Ichi, pita je hoce li krenuti kuci. Icha presrecna stavlja svoju ruku u njegovu. Ukucani krenu da ih isprate. Icha obavlja vidai ceremoniju, baca zito iza sebe sa tanjira. Svi su puni suza. Kanha otvara Ichi vrata auta, ona zastaje i pogleda u Djogija. Potrci ka njemu vicuci: “Tata!” Grle se. Djogi je posavetuje da se nikada ne osvrce na proslost, vec da nastavi napred i da uvek bude srecna. Icha klimne glavom i kaze mu da vodi racuna o sebi. Opet se zagrle. Icha prilazi Damini i kaze joj da ne place kad ona ode, nedostajace joj njena majka. Potom Icha grli Divju. Muktu ljubi u celo. Prilazi i Kanhi, koji je sve vreme stajao tuzan i suznih ociju. Icha mu kaze da sada on treba da se brine o kuci i ukucanima, to je sada njegova odgovornost, ali ne treba da zaboravi ni da vodi racuna o sebi. Djogi ne moze vise da zadrzi suze. Icha, Vir i Miti ulaze u auto i krecu ka kuci Bundelinih. 
Tapu vrsi poslednje pripreme. Dolazi Umed i srecan je videvsi to. Zacuje se sirena automobila. Umed se zahvaljuje Tapu sto im je ucinila tako veliku uslugu. Ona kaze da samo vraca srecu ovoj porodici, ona se oslobodila krivice na taj nacin i zato je ona najsrecnija od svih njih videvsi ih srecne i na okupu. Vir i Icha dolaze do ulaznih vrata. Tej ih posmatra sa balkona. Tapu im uradi aarti, srecna sto ih vidi. Gunvati pravi grimase. Umed im se pridruzuje. Vidi da je Gunvati krenula ka njima pa je zaustavlja na pola puta. On baca pogled na gore i zahvaljuje bogu sto im je vratio srecu u dom. Icha i Vir su srecni, gledaju se.

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


U sledecoj: Akash pominje Mukti kako ga je pre neki dan ispitivala kada je videla chek na ime Akash-a Chaterjee-ja. Pita je sta je htela da dokaze pitajuci za njegov pasosh i licnu kartu pred celom porodicom. Mukta: “Ne, zete, nije tako. Znam da si ti…” On je prekida: “Akash Chaterjee, zovem se Akash Chaterjee.” On je pogleda zlokobno. Mukta je nervozna.

 

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *