Salim Anarkali - 1. epizoda (1. deo) - Upoznajte Salima i Anarkali!

Dastaan-E-Mohabbat: Salim Anarkali

Salim Anarkali – 1. epizoda (1. deo) – Upoznajte Salima i Anarkali!

By  | 


Salim Anarkali – 1. epizoda (1. deo) – Upoznajte Salima i Anarkali!
Prevela: Tempesta 
Pripovedač nam govori kako je Indijom pored mnogih vladara, vladao i kralj Akbar. On nije samo vladao tom zemljom, već ju je i voleo. Poštovao je svaku religiju i jezik. Jednog dana, kralj je krenuo iz prestonice Agre ka Kabulu. Taj put je izrodio ljubav koja će biti primer celom svetu. Jedan deo te priče povezan je sa tim putovanjem, a drugi deo sa mestom po imenu Alborz (u tadašnjoj Persiji), gde je, zajedno sa svojom tetkom i tečom, živela devojčica po imenu Seifu.
Prikazuju nam Seifu kako se igra napolju, u prelepom vrtu. Tu dođe njen dobrodušni teča, pa je pozove k njemu. Ona siđe sa ljuljaške i potrči mu u zagrljaj. Teča je potom pita da li je spremna da pogađa koji su sastojci parfema/mirisa koje je doneo. Seifu sve pogodi. Teča je oduševljen. Preda joj torbicu sa parfemima i kaže joj da je odnese svojoj tetki na pijacu. On će odmah za njom doći. Pokazuje joj rukom da trči kao veverica. Mala se smeje, otrči odatle.
Na pijaci, Đilan, Seifuina tetka, razgovara sa nekom ženom i pominje ljubav. Seifu je dotakne i pita šta je to ljubav. Đilan se nasmeje, pa je pita seća li se kad je polomila nokat. Seifu napravi grimasu pa kaže kako ju je strašno bolelo. Đilan joj kaže da ljubav boli i više od toga. Seifu odgovara da se onda nikad neće zaljubiti. Đilan sama za sebe kaže da se, baš oni koji kažu da se nikad neće zaljubiti, na kraju upravo zaljube.
Pripovedač se opet ubacuje i kaže da se nakon toga Seifuin život promenio. Uništenje su doneli turski banditi. Odjednom, narod počne da viče i da beži, jer Turci upadnu na pijac i počnu da grabe, pljačkaju, ubijaju ljude… (NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STR.)

Pozdrav svima! Moje ime je Sebastijan - moderator i prevodioc. Nadam se da uživate u kvalitetnom sadržaju na našem sajtu!

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site