Odbacena 09.05.2013. - Turske-Serije.Net

Odbačena

Odbacena 09.05.2013.

By  | 
Miti potrci ka Akashu uplasena. Tera ga da otvori oci, kaze da nece dopustiti da mu se bilo sta desi. Ona vice u pomoc, ali nema nikoga unaokolo. Pita se sta da radi. Place i izleti na put trazeci od ljudi u automobilima da se zaustave. Medjutim, niko ne zeli da stane, pa se Miti vrati kod Akasha. Pokusava da ga osvesti, okrene ga ka sebi. Ugleda njegovu ruku i ujed, kao i zmiju koja tuda prolazi. Pretpostavi da ga je zmija ujela, vidi da mu pena ide na usta. Kaze kako nece dopustiti da mu se bilo sta desi i pita se sta ce biti ako se otrov prosiri telom. Pocepa svoju maramu, poveze mu ruku i krene da isisava otrov.
Ekadish je u svojoj sobi, uznemirena je: “Zasto mu toliko vremena treba da se vrati? Suma je blizu kuce, a sad ima i divljih zivotinja. Zasto nije zvao? Nadam se da nije u nekoj nevolji.” 
Dolazi Gomti, pita je za Akasha, ova joj odgovara da ce se on vratiti, nema potrebe za brigom, vratice se cim odradi Mitine poslednje rituale. Gomti klimne glavom i odlazi. E. i dalje uverava sebe da ce se A. vratiti cim zavrsi sa Miti, baci pogled na Avinashevu sliku.
Miti i dalje pokusava da isisa otrov i u isto vreme da osvesti Akasha. Ona pocne da kaslje i vrti joj se u glavi, ipak ne odustaje. Tera Akasha da ustane, medjutim gubi svest i pada na zemlju.
Icha se moli, a mali Kanha pozvoni zvono za nju. Damini se prene iz sna i vikne Ichino ime. Ona zacuje zvuk zvona i izleti napolje viknuvsi opet Ichino ime. Zatekne Tapu kako radi pooju. Izgovori “Icha”, ali shvata da je to Tapu. Damini je pita sta radi tu tako rano, a Tapu nju pita isto to.
Tapu se nasmesi: “Nikada me nisi videla kako ustajem rano i molim se ovako, zar ne? Nikada nisi videla Tapu kako sklapa ruke da se pomoli i ovako povija glavu pred Bogom. Danas sam to osetila iznutra! Icino srce me je nateralo da dodjem pred Boga i pomolim se. (Ona uhvati Damini za ruku.) Danas sam rekla Bogu da zelim da vidim svoju cerku sto pre! Moram je videti! Necu sada odustati.”
Jutro je, Akash i Miti oboje leze na zemlji. Akashu je u podsvesti kako se Miti popela na bus, kako ga je ujela zmija, kako je Miti sisla i viknula njegovo ime pre nego sto se onesvestio. Budi se i pita da li je to da je Miti dosla bila samo iluzija. Pokusava da ustane, oseti kako mu je glava teska. Pogleda unaokolo i uoci Mitinu maramu na ruci. Shvata da se Miti zaista vratila i pocne mahnito da gleda okolo kako bi je ugledao. Vikne njeno ime i vidi je bez svesti na zemlji. Zaprepascen je, odmah pojuri ka njoj. Vidi da joj pena ide na usta, obrise je i pokusa da je osvesti, ali bezuspesno. On razmislja kako mora nesto da ucini pre nego sto se otrov prosiri njenim telom, tera je da ustane, kaze da nece dopustiti da joj se nesto desi, mora da ustane.
Damini place prisecajuci se Mitinog vencanja i Muktinih reci tada. Kanha je zatekne takvu, tesi je da se Miti nista nece dogoditi. Damini se pita zasto im je “Vishnu” to uradio, osvojio im je srca, a onda ih prevario. Sta to ima protiv njih, nije znao da Djogi i oni imaju novca pa da to bude motiv.
Kanha kaze da i on ima neke sumnje: “Ali i dalje verujem u moju majku i njen izbor. Ona nikada nije gresila u proceni coveka. Pomisli samo Ammo nano, ucila je toliku decu i mnogima od njih promenila srca. Ne mogu da shvatim da nije prozrela Vishnua. Postoje neke stvari o njemu koje niko od nas ne moze da razume. Jedino sto me boli je to sto je Miti bila nasa odgovornost, a mi nista nismo mogli da ucinimo za nju.”
Surbhi slusa njihov razgovor i zlobno se nasmeje: “Nikada necete saznati ko je dosao kao Vishnu u vase zivote i koji je bio njegov motiv. Majka je otisla, sada je red na njenu cerku. Pocnite da se spremate da je posaljete na nebo.”
Akash podigne Miti u narucje, krene ka putu, ali ugleda Ekadish i zastane shokiran.
 
E. ga pita sta to radi, on joj odgovori da vodi Miti da uzme lek. 
Ekadish: “Vidis, ono sto ti nisi mogao da uradis, radi Bog! Cak je i on uz mene da isteram pravdu! Cerka mog neprijatelja, a tvoja zena je na vratima smrti. Na putu je da sretne svoju majku.”
Akash: “Ne zaboravi da je spasila zivot tvog sina! U suprotnom bi ja bio taj koji lezi ovde umesto nje! Ugrozila je svoj zivot zbog mene!”
Ona odbacuje njegove reci, ali Akash ostaje odlucan: “Ona je tvoja snaja koja iskreno voli tvog sina. I ja nju volim. Necu se samo boriti protiv tebe, vec i protiv svakoga, cak i celog sveta za nju, kao sto je Savitri morala, kako bi spasila Satyavanov zivot. Niko me nece zaustaviti!”
E. ga pita hoce li on to prevariti svoju majku i zaboraviti obecanje koje joj je dao. On potvrdi. E. je uznemirena.
Akash nastavi: “Zato sto sam shvatio da je put kojim sam hodao pogresan. Pogledaj ovu nevinu devojku, voli me svim srcem. Ja sam njen muz. Moja je duznost da je stitim!”
E. ga pita da li ga je zato odgajila, da doceka ovaj dan. 
Akash: “Pogresio sam, majko! Nisam razumeo obecanja koja sam joj dao. Moja mrznja je podbacila pred ljubavlju ove nevine devojke! (On s ljubavlju pogleda Miti, a zatim pogleda majku.) Danas sam ziv zahvaljujuci njoj! Necu dopustiti da joj se bilo sta desi i niko me sada ne moze zaustaviti.” 
Ekadish nestaje. Akash pogleda unaokolo i shvati da je sve bilo prividjenje.
Ide tuzna muzika, Akash pojuri ka putu kako bi zaustavio nekoga, ali bezuspesno. Jedan kamion sa ljudima mu stane, ali videvsi o cemu se radi i pomislivsi kako bi sve to moglo da se pretvori u slucaj za policiju, oni ga slazu kako nema mesta. Akash primeti da je kamion prazan pa povice i pita ih zar nemaju ni malo ljudskosti. Pogleda zabrinuto Miti koja je i dalje u besvesnom stanju u njegovim rukama.
 

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *