Bajazita pogađa Muratova strela!

Sulejman Veličanstveni

Sulejman veličanstveni 137. epizoda – Bajazita pogađa Muratova strela!

By  | 
Defne je zabrinuta za Bajazita

Defne je zabrinuta za Bajazita

Bajazit hrabri vosku

Bajazit hrabri vosku

Psssst! Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup sledećim (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

  • 7 istina koje niste znali o mega popularnoj seriji "Ženskaroš iz vile”
* polja sa zvezdicom su obavezna

Prevod: Tempesta

Rat besni. Razne osobe se prisećaju šta se desilo na bojnom polju.

Sokolović obaveštava Sulejmana da su i jedna i druga vojska bile izjednačene nakon što je poslao Selimu janjičare i vitezove. Bajazit je to video pa kaže Atmadži da je to slika oca koji je digao ruke od svog sina. Atmadža veli da će biti brojniji kad stignu paše u pomoć.

Semiz priča Mihrimah kako je, uprkos tome što su vojske brojno bile izjednačene, Bajazitova je vojska imala jaču volju i želju da preživi. Izgledalo je kao da će dolazak paša srediti stvar. Došli su sa 20 000 vojnika.
Na bojnom polju, Bajazit se obraduje kad vidi paše, ali poludi kad shvati da oni prelaze na Selimovu stranu. Ospe paljbu po Atmadži. Ovaj mu govori da su paše sigurno dobile naređenje iz prestonice da pređu na Selimovu stranu, izdali su ih. Bajazit ne veruje, kaže da bi ga u tom slučaju Rustem obavestio. Atmadža mu otkriva da je baš Rustem taj izdajnik.

Lala govori da je, s dolaskom paša, Selimova vojska porasla na broj od 50 000 vojnika, a Bajazitova je imala maksimum 30 000. Po vladarevom naređenju, on i Sokolović, prišli su da popričaju s Bajazitom. Sokolović je rekao Bajazitu da vladar naređuje da odmah obustavi rat i da pođe s njim u prestonicu. Ako ne pristane, vladar neće biti odgovoran za krvoproliće u tom ratu. Ako se ne preda, postoji pravno rešenje u kome je dozvoljeno da se on, Bajazit, napadne, pa čak i ubije, kao i oni koji su uz njega. Bajazit mu odgovara da će se u tom ratu proliti krv, ali ne njegova, već njegovog brata Selima i izdajica koji ga slušaju kao psi. Bog će dati da se, kad pobedi, vrati u svoj sandžak – Amasiju. Tamo će sačekati vladarevu presudu.

Atmadža takođe pripoveda događanja Defne. Kaže joj da, uprkos tome što se Selimova vojska udvostručila i što je bila iskusnija, a Bajazitova vojska bila sačinjena od plaćenika, on nije ustuknuo ni korak. (NASTAVAK NA SLED.STR.)

Pozdrav svim sajtovcima od moderatora i prevodioca - Tempeste! Želim vam prijatan boravak na našem sajtu, tu smo zbog vas!

    16 Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *