Lucifer - 11. i 12 epizoda

Americke Serije

Lucifer – 11. i 12 epizoda

By  | 

Lucifer – 11. i 12 epizoda

11: Nakon što je odbio da spava s pijanom Kloi, na njihovo veliko iznenađenje, Lucifer doživljava čudan “osjećaj”. Vjerujući da dobronamjernost i milosrđe mogu dati dobre rezultate kao i droga, Lucifer koristi njihov trenutni slučaj u istrazi smrti Tima Dunleara, čovjeka koji je vrlo dobrotvoran. Lucifer otkriva da je Timova žena pronevjerila sredstva iz dobrotvorne organizacije za izgradnju škole u zemlji trećeg svijeta i ubila Tima da bi to sačuvala u tajnosti; on je domaćin Timove dobrotvorne organizacije u Luxu i izlaže je publici. Na kraju Lucifer otkriva da “osjećaj” ne funkcioniše osim ako on istinski ne želi nekome pomoći. U međuvremenu, Den, kojeg je Malkolm zarobio, pokušava pobjeći i upozoriti Lucifera prije nego što Malkolm dođe do njega.
12: Kada je ubijen član sotonističke crkve, Lucifer je jako uznemiren da bi bilo ko ubio u njegovo ime. Kada se ispostavi da je Malkolm taj koji ubija te ljude da bi mu odao počast, Lucifer prijeti mukama, ali onda ga prekida Amenadiel, koji dozvoljava Malkolmu da pobjegne. Počinju da se međusobno bore dok ih Mejz ne zaustavi. Kasnije, Kloi svraća u Lux kako bi razgovarala s Luciferom, ali umjesto toga pronalazi mrtvo tijelo uličnog propovjednika koji je viđen kako se svađa s Luciferom na TV-u. Luciferova spoznaja da ga Kloi čini fizički ranjivim dovodi do toga da postaje paranoičan.

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Pozdrav svima! Moje ime je Sebastijan - vaš prevoditelj i moderator. Nadam se da uživate u kvalitetnom sadržaju na našem sajtu i da ćemo se družiti još dugo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *