Lucifer - 15. i 16. epizoda!

Americke Serije

Lucifer – 15. i 16. epizoda!

By  | 

15. epizoda:

Luciferova majka je prikazana kako se budi u svom novom tijelu od bola, pronalazeći šarafciger zaboden u vratu. Ona objašnjava svoju priču Luciferu i vraćaju se u hotelsku sobu u kojoj se posljednji put sjeća da je bila, pronalazeći dva ubijena tijela.

Lucifer je uvjeren da je njegova majka počinila zločine i poziva Kloi i Dena da istraže. Kasnije saznaje da je tijelo koje zauzima njegova majka tijelo Šarlot Ričards, partnerice koja je vodila advokatsku firmu i  imala aferu sa starijim partnerom u firmi.

Kokain je takođe pronađen sakriven u Šarlotinoj kući, što daje timu više osumnjičenih.

Istraga na kraju pokazuje da je Šarlot bila žrtva, a ne ubica. Kada je zločin riješen, Lucifer kudi Šarlot odnosno majku što ga je napustila kada je protjeran u pakao.

Ona odgovara da je Bog u početku želio da prekine Luciferovo postojanje, ali je ona uvjerila Boga da ga umjesto toga pošalje u pakao. Čini se da Lucifer prihvaća objašnjenje i odlazi, nakon čega Šarlot gleda u nebo s lukavim smiješkom.

16. epizoda:

Psssst... Tajni post samo za članove naše mejl liste - naše VIPovce!

Unesi podatke i prijavi se besplatno na našu mejling listu i obezbedi pristup (tajnim) postovima koji nisu na sajtu! Postani VIPovac ili VIPovka sada i unesi podatke!

* polja sa zvezdicom su obavezna


Kloi i Den dovode Lucifera u slučaj koji uključuje serijskog ubicu, čije metode mučenja žrtava muče Lucifera jer on to vidi kao nekoga ko uzurpira njegovu ulogu. Otkrivaju vezu s kompanijom za razmjenu video zapisa na mreži koju vodi Lejla Simms, jer se otkriva da su žrtve ubistva snimale i postavljale video snimke ponižavanja drugih ljudi.

Vrativši se u policijsku stanicu, Kloi i Den razgovaraju o svom uticaju na Triksi, a Den je konačno rekao da se moraju razvesti. Šarlot insistira da joj Lucifer dozvoli da vidi svog drugog sina, Amenadiela.

Iako Lucifer odbija pomoći, ona uspijeva razgovarati sa Amenadielom u Luxu dok je tamo sama. Lucifer ulazi u raspravu i donosi odluku o kazni koju će dati svojoj majci za bijeg iz pakla: ona će biti osuđena da živi među čovječanstvom koje toliko prezire.

Ja sam Vivian 98 i sada sam jedna od vaših moderatorki. Nadam se da ćemo nastaviti naše druženje, kao što smo to činili i do sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *